ژئو کاوان پارسیان https://geokavan.com خدمات فنی و مهندسی،خرید و فروش مواد معدنی Tue, 14 Feb 2023 15:14:13 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.3 ژئوفیزیک https://geokavan.com/%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%da%98%d8%a6%d9%88%d9%81%db%8c%d8%b2%db%8c%da%a9/ Tue, 14 Feb 2023 15:14:13 +0000 https://geokavan.com/?p=2829 ادامه مطلب]]> ژئوفیزیک

چرا ژئوفیزیک بخوانیم؟

آیا میدانستید : ژئوفیزیک یک رشته هیجان انگیز با فرصت های شغلی فراوان است!

حالا بریم با همدیگه با این رشته آشنا بشیم پس در این مقاله از ژئوکاوان با ما همراه باشید

ژئوفیزیک چیست؟

ژئوفیزیک مطالعه فیزیک و ساختار زمین با استفاده از روش های ریاضی و فیزیکی است. این شامل همه چیز از درک خواص میکروسکوپی کانی ها و سنگ ها، تا درک فرآیندهای جهانی مانند زلزله و آب و هوا است. ژئوفیزیک به عنوان یک رشته علمی نقش عمده ای در افزایش دانش ما از خواص و فرآیندهای فیزیکی زمین داشته است.

اینجا در بخش علوم زمین، گروه تحقیقاتی ژئوفیزیک عمدتاً بر فرآیندهایی که در زمین و روی سطح زمین اتفاق می‌افتد تمرکز می‌کند. در موسسه ژئوفیزیک، تمرکز بیشتر بر روی فرآیندها و خواص جو و دریا است.

روشی که اغلب در ژئوفیزیک مورد استفاده قرار می گیرد و پیشگام نقشه برداری از زمین زیر پای ما بوده است، به اصطلاح جمع آوری داده های لرزه ای است. داده های لرزه ای بر اساس اصول مشابه در سونوگرافی پزشکی به دست می آیند. معمولا امواج فشاری به زمین فرستاده می شود. این امواج پس از مواجهه با مرزهای بین لایه های زمین شناسی در زیر سطح به سطح بازتاب می شوند. گیرنده های روی سطح زمین امواج منعکس شده را ضبط می کنند و ما تصویری از شکل زمین زیر پاهایمان دریافت می کنیم.

ژئوفیزیکدانان علاوه بر جمع آوری داده های لرزه ای، از انواع روش های گرانشی، الکتریکی، الکترومغناطیسی و مغناطیسی نیز برای نقشه برداری و درک ساختار زمین استفاده می کنند. زلزله همچنین اطلاعاتی در مورد ساختار جهانی زمین در اختیار ما قرار می دهد. هنگامی که ساختارهای زیرسطحی با روش‌های تصویربرداری نقشه‌برداری می‌شوند، ژئوفیزیک‌دانان می‌توانند فرآیندهایی را که این ساختارها را با استفاده از مدل‌های ریاضی و عددی شکل داده‌اند، توصیف کنند.

چرا ژئوفیزیک مهم است؟

امروزه از روش های ژئوفیزیک برای موارد زیر استفاده می شود:

نقشه برداری از مناطق بزرگ زمین شناسی به منظور افزایش دانش خود از ساختار زمین
مکان یابی و بازیابی منابعی مانند هیدروکربن ها، مواد معدنی و آب های زیرزمینی
نقشه برداری رسوبات بالقوه CO2 در زیر سطح
نظارت بر تزریق CO2 در زیر سطح
نقشه برداری بالاترین متر از پوسته زمین برای ساخت تونل، و همچنین مکان های احتمالی آسیاب های بادی و خطوط لوله/کابل ها در کف اقیانوس.
ارزیابی خطرات زمین لرزه، سونامی و رانش زمین.
نقشه برداری از پیامدهای گرمایش جهانی برای مناطق همیشه منجمد در قطب شمال

بیشتر بدانید : ژئوفیزیک در ژئوکاوان

بررسی های باستان شناسی

در آینده، توسعه و کاربرد روش های ژئوفیزیکی به طور فزاینده ای مرتبط خواهد شد. خطر کمبود آب در چندین مکان روی زمین به این معنی است که ما باید سفره های آب زیرزمینی بیشتری پیدا کنیم. تغییرات آب و هوایی به افزایش خطر ذوب دائمی یخ‌ها در مناطق آرتیک کمک می‌کند و روش‌های ژئوفیزیکی برای نقشه‌برداری و نظارت بر فرآیند ذوب استفاده می‌شود. رشد مداوم جمعیت در سیاره ما همچنین منجر به افزایش نیاز به استفاده از روش های ژئوفیزیکی برای مکان یابی و توسعه منابع طبیعی به منظور حفظ یک اقتصاد پایدار می شود. رشد جمعیت همچنین ما را در معرض بلایای طبیعی مانند زلزله و سونامی به دلیل تراکم جمعیت بیشتر در مناطق آسیب پذیر می کند. بنابراین، دانش در مورد بلایای طبیعی، و نحوه محافظت از خود در برابر این بلایای طبیعی نیز در آینده بسیار مهم خواهد بود.

با مطالعه ژئوفیزیک چه می آموزید؟

با مطالعه ژئوفیزیک، مهارت های بسیار ارزشمندی در فیزیک، ریاضیات، علوم زمین و برنامه نویسی به دست می آورید. همه دانش آموزان در اوایل برنامه تحصیلی یک پیشینه کلی در مورد همه این رشته ها دریافت خواهند کرد. بعداً در برنامه، دانش آموزان می توانند یک منطقه خاص را برای رشته انتخاب کنند. این شامل موارد زیر است:

اکتساب و تجزیه و تحلیل داده های ژئوفیزیکی
توسعه تئوری جدید و/یا روش های جدید
تحقیقات زلزله
تجزیه و تحلیل و پیشگیری از خطرات زمین
این دپارتمان بر روی کاربرد روش های پیشرفته در تحقیقات ژئوفیزیک تمرکز دارد. این همچنین شامل یادگیری ماشینی می شود که یک رشته هیجان انگیز در انفورماتیک مرتبط با توسعه هوش مصنوعی است.

علاوه بر این، این بخش دارای یک شبکه بزرگ در سطح ملی و بین المللی است. به عنوان یک دانشجوی ژئوفیزیک شما این فرصت را خواهید داشت که یک ترم را در خارج از کشور در موسسات مختلف در سراسر جهان بگذرانید. برای مطالعه بیشتر در مورد فرصت های تبادل و موسسات میزبان بالقوه اینجا را کلیک کنید. در طول دوره تحصیلی، فرصت های متعددی برای شرکت در کنفرانس ها، سمینارها و سفرهای علمی ملی یا بین المللی وجود خواهد داشت.

 

ژئوفیزیکدانان کجا کار می کنند؟

ژئوفیزیکدانان همیشه مورد تقاضا بوده اند. مجموعه ای از رایج ترین فرصت های شغلی عبارتند از:

بخش انرژی (هیدروکربن، انرژی آبی، حرارتی، باد)
صنعت معدن
تحقیقات (دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی)
تدریس (ریاضی، فیزیک، علوم زمین و فناوری اطلاعات) در سطح دبیرستان و دانشگاه
شرکت‌هایی که در ساخت تونل‌ها، پل‌ها و دیگر ساختمان‌های بزرگ مشارکت دارند.
کار مشاور بخش عمومی (اداره تحقیقات، دولت)
اگر سوالی داشتید میتوانید در صورت تمایل با بخش تماس بگیرید. ما امیدواریم که از تو خبری بشنویم!

]]>
همه آن چیزی که باید درمورد مجری ذیصلاح ساختمان بدانید https://geokavan.com/a-place-of-silence/ Sat, 10 Jun 2017 20:44:01 +0000 http://xtratheme.combuilding/?p=143

بحث اجرای ساختمان توسط مجریان صاحب صلاحیت شاید از دیدگاه افراد زیادی ، یک مبحث جدید است ، اما باید گفت که استفاده از خدمات مجریان ذیصلاح از دیرباز در قوانین جاری در حوزه ساخت‌وساز شهری مطرح بوده اما با توجه به عدم آمادگی پیش‌زمینه‌های آن تا به امروز کمتر به آن پرداخته و اجرایی گشته است.

مجری ذیصلاح کیست؟

مطابق با ماده 10 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام‌مهندسی ، مجری ساختمان فردی است حقیقی یا حقوقی که دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی ( مسکن و شهرسازی ) در زمینه اجرای ساختمان بوده و در قالب یک قرارداد همسان با مالک ساختمان ، اجرای موضوع قرارداد را بر عهده می‌گیرد.

چه ساختمان‌هایی نیاز به مجری دارند ؟

همان‌طور که گفته شد ، مطابق ماده 9 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 ، کلیه عملیات اجرایی ساختمان می‌بایست توسط مجری صاحب صلاحیت یا همان مجری ذیصلاح انجام شود .
از این ماده‌قانونی و نیز احکام صادره در خصوص مجریان فاقد صلاحیت ، این‌طور برداشت می‌شود که حتی تخریب و تعمیرات جزئی در ساختمان نیز می‌بایست توسط مجری ذیصلاح انجام گردد و مالکان می‌بایست از خدمات این افراد استفاده نمایند.

شرح وظایف مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

مطابق با ماده 6 دستورالعمل نحوه فعالیت سازندگان مسکن و ساختمان ، کلیه مسئولیت‌های اجرای ساختمان به‌نحوی‌که در قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان ، آیین‌نامه اجرایی و شیوه‌نامه‌های منبعث از آن ذکرشده بر عهده سازندگان حقیقی و حقوقی موضوع این ابلاغیه می‌باشد .
مجریان ساختمانی درنهایت می‌بایست به کارفرما ، مرجع صدور پروانه ، مراجع کنترل ساختمان ، دستگاه نظارت و ناظران پاسخگو باشند .
اما اگر بخواهیم شرح وظایف مختصری برای مجری ذیصلاح یا همان مجری ساختمان در نظر بگیریم ، می‌توان این وظایف را به دو بخش تقسیم کرد :

الف ) وظایف عمومی یا قانونی :

این دسته از مسئولیت از جانب قوانین جاری در حوزه ساخت‌وساز شهری بر عهده مهندسین مجری ساختمان گذاشته‌شده و از این باب به این گروه از وظایف ، وظایف قانونی یا عمومی گفته می‌شود . بر اساس مبحث دوم مقررات ملی و نیز شرایط عمومی پیمان مجری ذیصلاح وظایف زیر را بر عهده دارد :
• پایش نقشه‌ها اعم از انطباق نقشه‌ها با مشخصات مندرج در پروانه ، ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ، قبل از اجرای ساختمان
• برنامه‌ریزی اجرایی مراحل مختلف اجرا و ابلاغ آن به ناظر و مالک
• رعایت اصول ایمنی در کارگاه توسط اشخاص دخیل در اجرا و نیز ایمنی کلی کارگاه
• هماهنگی با ناظران و صاحب‌کار و اجرا بر اساس قوانین و مشخصات فنی در هر مرحله از کار
• استفاده از مهندسان ، تکنسین‌ها و معماران تجربی و پیمانکارانی که صلاحیت کافی را داشته باشند
• تهیه و امضای سه سری نقشه کامل چون ساخت یا ازبیلت در پایان کار و دریافت تأییدیه ناظران مربوطه
• خرید و استفاده از مصالح استاندارد و مورد تائید مراجع ذیصلاح
• انعقاد قرارداد با اکیپ‌های مورد تائید و دارای صلاحیت
• کنترل مراحل اجرایی ساختمان بر اساس نقشه‌های مصوب و پروانه و ضوابط شهرسازی و …
• رعایت شرایط خصوصی قرارداد و مشخصات مندرج در پروانه و نقشه‌های مصوب
• رعایت کلیه قوانین حاکم در ساخت‌وساز شهری اعم از مقررات ملی ، ضوابط شهرسازی و بخشنامه‌های قانونی صادره از مراجع ذی‌ربط
• اجرای موضوع قرارداد منطبق با اصول مهندسی و کیفیت مناسب و استفاده از مصالح مرغوب در حد استانداردهای اعلام‌شده

ب ) وظایف قراردادی (شرایط خصوصی ) :

عامل دیگری که می‌تواند موجب ایجاد تعهدات و مسئولیت شود ، قرارداد منعقدشده بین مالک یا صاحب‌کار و مجری ساختمان می‌باشد که در اینجا به‌عنوان وظایف قراردادی از آن‌ها یاد می‌شود . همان‌طور که گفته شد مجری ذیصلاح در قالب قراردادهای همسان با مالک وارد اجرای ساختمان می‌شود .
قراردادهای همسان قراردادهایی هستند که دارای یک قالب یکسان بوده و توسط سازمان استان تهیه و تدوین‌شده و توسط طرفین قرارداد در دفترخانه ثبت‌شده و به سازمان استان و مرجع صدور پروانه تحویل می‌گردد.

انواع قراردادهای مجری ذیصلاح

اما بر اساس ماده 4 فصل هشتم مبحث دوم مقررات ملی ساختمان قراردادهای اجرای ساختمان به 3 دسته تقسیم می‌گردند :
1 ) قرارداد مدیریت پیمان
2 ) قرارداد اجرای ساختمان با مصالح
3 ) قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح
اما ازآنجاکه عموماً انتخاب اکیپ‌های اجرایی ، مصالح ، پرداخت دستمزدها و هزینه‌های خرید مصالح توسط مالک یا سازنده انجام‌شده و عموماً مجریان ذیصلاح دخالتی در آن ندارند ، سازمان‌های نظام‌مهندسی در برخی استان‌ها یک قالب جدید برای عقد قرارداد اجرای ساختمان تهیه و تدوین کرده‌اند با عنوان ، قرارداد مدیریت برساخت یا قرارداد مدیریت بر اجرا .
هر یک از این قراردادها دارای تعهدات و مسئولیت‌هایی برای مهندسان و مالکان بوده و طرفین قرارداد می‌بایست در قالب این تعهدات و مسئولیت‌ها عمل کرده و اجرای ساختمان را انجام دهند .
اما قرارداد مدیریت برساخت نسبت به سه دسته اول از قراردادها ، آزادی عمل بیشتری به مهندسین داده‌شده و می‌توان گفت کمی از مسئولیت‌های حقوقی مجریان که در 3 دسته اول وجود دارد را به‌واسطه مکاتبات و مستنداتی بر عهده سازنده یا مالک قرارداده است .

قوانین جدید مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

بعدازاینکه استفاده از خدمات مجریان ذیصلاح در کشور الزامی گردید ، اعتراضاتی توسط سازندگان مطرح‌شده و قانون مجریان ذیصلاح در چند نوبت توسط دیوان عدالت اداری باطل شد . اما مجدداً با پیگیری‌های سازمان استان‌ها و وزارت راه و شهرسازی مجدداً قانون استفاده از مجری مصوب و ابلاغ گردید .

]]>
حفاری چیست؟ https://geokavan.com/how-to-create-a-logo-like-a-pro/ Sat, 10 Jun 2017 20:43:10 +0000 http://xtratheme.combuilding/?p=140 ادامه مطلب]]> کندن زمین برای دستیابی به یک هدف خاص را حفاری (drilling) می­نامند، کاری که انسان سال­ها هم به­ صورت غریزی و هم به ­صورت برنامه ­ریزی شده و هدفمند انجام داده است تا به آنچه می­خواهد پیدا کند، دست یابد. البته حفاری یک کار حساب شده، پیچیده، سخت، هزینه ­بر و زمان ­بر است که در صورت انجام صحیح، نتایج و دستاوردهای بزرگی به­ همراه دارد. آدمی تاکنون بسیاری از اکتشافات خودش را مدیون این کار بوده، کاری که شما در این مقاله با انواع آن آشنا خواهید شد.

این مطلب در پی پاسخگویی به سوالاتی است، نظیر این­که “حفاری چیست؟ حفاری معدن چگونه صورت می­گیرد؟ حفاری استخراجی چیست؟ حفاری اکشتافی چه ویژگی­هایی دارد؟ ماشین آلات و تجهیزات حفاری کدام هستند؟”

نهایت تخصص در حفاری معدن

انجام حفاری (drilling) در معدن نیازمند اقدامات خاصی است، زیرا برای نفوذ در سنگ و خرد کردن آن بایستی چال­های انفجاری را حفر کرد و مواد منفجره را در داخل آن‌ها قرار داد. منفجر کردن این چال­ها باعث خرد شدن سنگ­ ها می­شود و اینگونه می­شود که کار حفر معدن شکل اصلی را به خودش می­گیرد. محاسبات مهندسی برای انفجار و سایر مراحل در حفر معدن را می­توان از پیچیده­ ترین روش­ ها دانست که در نهایت، حفر معدن را ممکن می­سازد.

پیش از این­که به انواع روش­های حفاری مانند حفاری استخراجی و حفاری اکتشافی بپردازیم، ضرورت دارد تا خیال شما را از نظر وجود یک برند معتبر در حوزه ساخت تجهیزات و ماشین ­آلات حفاری راحت سازیم.

برند برتر در طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات حفاری کدام است؟

واقعیت این است که نگاه به حفاری باید یک نگاه کاملا علمی و فنی باشد، زیرا انجام این کار بر اساس محاسبات ویژه صورت می گیرد. هنگامی که حفاری در معدن صورت می­گیرد، این محاسبات علمی بسیار پررنگ­تر می ­شوند، زیرا ایمنی در اینجا حرف اول و آخر را می­زند.

آنچه مسلم است، انجام اقدامات فنی و مهندسی حفاری نیازمند در اختیار داشتن ماشین­ آلات و تجهیزات ویژه است و اینجاست که صحبت از یک شرکت کاملا تخصصی به میان می­ آید. آرمیکو؛ نامی است که در حوزه طراحی و تولید ماشین آلات و تجهیزات حفاری، یک برند سرشناس محسوب می­شود، زیرا طراحی و ساخت دستگاه­ های حفاری در سنگ، دستگاه حفاری کرگیری (نمونه گیری) نمونه گیری( کرگیری)، چکش­ های درون چاهی (D.T.H Hammer) ، دریل واگن­ های چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی، ملزومات و ابزارآلات حفاری و موتورهای بادی پیستونی و پره­ ای را به بهترین شیوه انجام می­دهد.

این شرکت برای طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات حفاری از جدیدترین تکنولوژی ها (دوره آموزشی تکنولوژی حفاری) بهره می برد و دقت در طراحی و افزایش ضریب این دقت در ساخت ماشین آلات و تجهیزات، موضوعی است که آرمیکو را به یک شرکت پیشتاز در حوزه طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات حفاری تبدیل کرده است.
طراحی و توليد ماشين آلات حفاری برای کار در معادن، تونل ها، سدها و پروژه های راه سازی، ژئوترمال، چاله های ارت و حفاری نیلینگ، توليد ابزارآلات و تجهيزات حفاری مانند راد حفاری، شانک و بوش و پاورهد، طراحی و توليد ماشين آلات مغزه گيری و نمونه‌گيری (coring)، مشاركت در اجرای پروژه های حفاری اكتشافی و نمونه گيری و مشاوره درباره انتخاب ماشین آلات و تجهیزات حفاری و همچنین انتخاب روش های حفاری متناسب با پروژه های خاص، مجموعه ای از خدمات این شرکت محسوب می شود.

اکنون که با یک برند معروف و سرشناس در حوزه حفاری آشنا شده اید، وقت آن است که شما را با دو مقوله حفاری استخراجی و حفاری اکتشافی آشنا کنیم.

]]> انواع روش حفاری در معادن – ماشین آلات و امکانات مورد نیاز https://geokavan.com/principles-of-coldness/ Sat, 10 Jun 2017 20:42:08 +0000 http://xtratheme.combuilding/?p=137 ادامه مطلب]]> حفاری و استخراج از معدن

برای بهره برداری از معادن ، نیازمند دستگاه ها و ماشین آلات معدنی هستیم. روش‌های مختلفی برای استخراج از معدن وجود دارد. استخراج روباز (سطحی) و استخراج زیرزمینی. انتخاب هر کدام از این روش‌ها، به عمق مورد نظر، شکل محصول آن و مسائل اقتصادی بستگی دارد. با این وجود ، اکثر معادن دنیا به خصوص سنگ آهن با استفاده از روش‌های روباز استخراج می‌شوند.

روش های متداول حفاري در معادن روباز

حفاری در شرايط مختلف اجرايی، نيازمند روش ها و تجهيزات مختلفي است كه با توجه به كاربرد آن تعريف می‌گردد. انتخاب روش هاي حفاری مورد استفاده در معادن از سال ها پيش انجام گرفته است و متأسفانه بررسي دقيق و فنی روش حفاری جديدی براي انتخاب و جايگزينی روش های قديمی به ندرت صورت مي‌گيرد. ماشین آلات حفاری معادن روباز بر اساس شيوه انتقال نيروی حفاری به دو دسته كلی چرخشی وضربه ایی تقسيم مي شوند، كه دستگاه حفاری ضربه ای نیز براساس واسطه انتقال نیرو و محل استقرار ضربه زدن (چکش زدن) به دو دسته کلی چکش خارج چال و چکش داخل چال تقسیم بندی می‌شوند.

روش حفاري چرخشی

از روش های متداول حفاری توليدی در معادن بزرگ روباز جهان به شمار می‌آيد. امروزه بيشتر دستگاه هاي حفاری معادن فلزی بزرگ روباز جهان از نوع چرخشی است. اختلاف اصلي روش حفاری چرخشی با ساير روش های حفاری، حذف ضربه به عنوان عامل حفر چال از اين روش حفاری است. در اين روش، كار حفاري با برش سطح سنگ انجام می‌شود و عامل تعيين كننده در اين روش، وزن دستگاه و مجموعه متعلقات سيستم حفاری است كه به شكل بار روی مته به سنگ منتقل می‌شود. بنابراين دستگاه های چرخشی از وزنی به مراتب بيشتر از ساير دستگاه های حفاری برخوردار هستند.

روش حفاری چکش

روش حفاري چکش خارج چال

در این روش ضربه زن یا چکش دستگاه حفاری در خارج از چال قرار می‌گیرد و انرژی را به سر مته منتقل میکند. این روش حفاری به دلیل نرخ بالای نفوذ پذیری در سنگ در شرایط مناسب زمین شناسی از کاربرد فراوان بر خوردا است. محدویت های دستگاه حفاری که با این روش کار می‌کنند شامل محدودیت قطر و ژرفای حفاری محدود به دلیل انحراف زیاد دوام کم راد های حفاری و راندمان پایین عملیاتی در حفاری در شرایط سخت زمین شناسی و تکتونیزه است. از مزایای این روش هزینه سرمایه گذاری اولیه و مصرف سوخت کمتر این دستگاه نسبت به سایر روش های متداول است.

روش حفاری چکش داخل چال

روش حفاری ضربه زن ته چال، روش قابل اعتمادي براي حفاری در شرايط سهل تا سخت زمین شناسی به کار می‌رود. در این روش انرژی ضربات به طور مستقیم به سر مته منتقل می‌شود و افت انرژی در آن به کمترین مدار می‌رسد. در اين نوع دستگاه ها شكل و ساختار چكش مانع از انحراف چال شده و پايداري بيشتري را در ديواره چال سبب می‌شود. از آنجا كه در اين روش حفاري فضاي بين ديواره چال و راد حفاري كمتر از روش چكش خارج چال است، از اين رو سرعت عبور خرده هاي حفاری و فلاشینگ در چال نسبت به سایر روش ها بیشتر خواهد بود.

این روش حفاری به دلیل قرار گرفتن چكش در داخل چال ، كمترين ميزان انحراف چال را نسبت به ديگر روش هاي رايج ايجاد می‌كند. از ديگر مزاياي اين دستگاه ها، مناسب بودن آنها برای كاربری در شرايط نامناسب زمين شناسی و سهولت كار براي اپراتور اين دستگاه ها است .

روش حفاری کوپارد

تا پيش از پيدايش سيستم حفاری كوپراد، حفار چال هاي بدون انحراف در كوتاه ترين زمان و در شرايط نامساعد زمين شناسی از رؤياهای طراحان معادن به شمار می‌آمد. اما امروزه دستگاه هاي حفاري كوپراد بهترين گزينه مناسب براي حفاری چال های بدون انحراف در شرايط نامساعد حفاری است. این سیستم حفاری ترکیبی از مزایای هر دو سیستم حفاری چکش داخل چال . چکش خارج چال را داراست. در این سیستم حفاری از یک استرینگ و یک رادار مرکزی برای حفاری استفاده مي شود كه به ترتيب نقش كنترل انحراف چال و افزايش سرعت حفاری را بر عهده دارند. اين سيستم حفاری شامل تركيب رادهای ضربه ای و لوله های حفاری است.

]]>
ژئوتکنيک https://geokavan.com/much-space-in-world/ Sat, 10 Jun 2017 20:41:14 +0000 http://xtratheme.combuilding/?p=134 ادامه مطلب]]> ژئوتکنيک

هدف از ارائه ي اين مقاله، بيان مطالبي درباره ي مبحث ژئوتکنيک و زمينه هاي وابسته به آن، حوزه ي کاربرد و اهميت آن، ابزارهاي مورد نياز، تاريخچه اي از آغاز و تکامل آن مي باشد؛ ضمن اين که به وضعيت آموزش مباحث در اين زمينه اشاره خواهد شد.
موضوع و حوزه ي کاربرد

تعريف و توضيح

مبحث ژئوتکنيک را مي توان مجموعه اي از زمينه هاي کاربردي مکانيک خاک و مکانيک سنگ (اصولاً مصالح زميني، مشتق از واژه ي Geo) دانست. در عين حال بايد توجه داشت که در بسياري موارد هنوز هم اصطلاح هاي مکانيک خاک و ژئوتکنيک به صورت توأم به کار برده مي شوند و اشاره بر اين است که واژه ي ژئوتکنيک (به عنوان يک فن آوري) و واژه ي مکانيک خاک (به عنوان يک شاخه از دانش) الزاماً مفهومي مترادف و کاملاً يکسان را بيان نمي کنند؛ هر چند وجوه مشترک بسياري دارند و در بسياري از موارد هم به جاي يکديگر قرار گرفته اند. به هر صورت، واژه ي ژئوتکنيک به مفهوم فن آوري مصالح خاکي و سنگي ست، به طوري که در تکميل آن واژه هايي چون ژئوتکنولوژي و ژئومکانيک نيز کاربرد يافته اند. با وجود اين، با درنظر گرفتن تنوع واژه ها در حوزه ي شناخت ويژگي هاي مهندسي مصالحي چون سنگ و خاک، اگر به منظور تلخيص و ايجاز قرار باشد اصطلاحي فراگير به کار برده شود که همه ي مفاهيم مذکور را (اعم از نظري، تجربي و آزمايشگاهي در مقياس اجرايي و يا محدود) در يک واژه بيان کند، به احتمال زياد همين واژه ي ژئوتکنيک مناسب ترين است. نگاهي به کاربرد اين واژه و مشتقات آن در نام گذاري مجلات و همايش هاي مرتبط با آن، مي تواند اين توجيه را تأييد نمايد. براي مثال، نخستين و معتبرترين مجله در زمينه ي مسائل مهندسي خاک که چاپ و انتشار آن از سال 1948م. در انگلستان آغاز شده است و هنوز هم ادامه دارد، «مجله ي بين المللي ژئوتکنيک» (International Journal of Geotechnique) نام دارد. علاوه بر اين توضيحات و در تکميل آن ها مناسب است ترجمه ي تعريفي که در مقدمه ي کتاب «مهندسي ژئوتکنيک» تاليف B. M. Das (1993)، آمده است. عيناً در اين جا نقل شود:
«مهندسي ژئوتکنيک زيرشاخه اي از مهندسي عمران است که خواص مهندسي مصالح طبيعي سطح زمين را بررسي مي کند و نقش آن کاربرد اصول مکانيک خاک و مکانيک سنگ در طراحي پروژه هايي چون پي ها، سازه هاي حايل و سازه هاي خاکي ست».
بنابراين، با توجه به اين که مصالح مورد مطالعه ي دانش ژئوتکنيک، مصالح زميني (و طبيعي) يعني خاک و سنگ است، اين مطالعه و بررسي ها به بخش هايي اساسي تقسيم مي شود که هر کدام حاوي تئوري ها و ابزارهاي خاصي ست. اين بخش ها تحت عناويني چون فيزيک خاک يا سنگ، مکانيک خاک يا سنگ، ديناميک خاک يا سنگ، آزمايش هاي آزمايشگاهي براي خاک يا سنگ، آزمايش هاي صحرايي و ابزارهاي مرتبط با آن ها توضيح داده شده و در سال هاي اخير به نحو چشمگيري توسعه يافته است و به موازات آن کتاب ها و تأليفات متعددي تحت همين نام ها به چاپ رسيده و انتشار يافته است.
از طرفي، به علت ماهيت طبيعي مصالح خاکي و سنگي که غالباً (تقريباً هميشه) «درجا» هستند، مطالعات ژئوتکنيکي ارتباط تنگاتنگي با مبحث «زمين شناسي مهندسي» (Engineering Geology) پيدا مي کند و به همين علت در پروژه هايي اجرايي – مخصوصاً پروژه هايي که در يک مساحت بزرگ (مانند پروژه هاي سدسازي) يا در يک راستاي طويل (مانند راه ها و تونل ها) صورت مي گيرند – مبحث زمين شناسي مهندسي بنياد اوليه ي مطالعات و تصميم گيري ها را تشکيل مي دهد، و به اين دليل، در مواردي بين مبحث زمين شناسي مهندسي، مکانيک خاک و مکانيک سنگ و ژئوتکنيک، نوعي تعامل متقابل و ضروري وجود دارد.

حوزه ي کاربرد دانش ژئوتکنيک

هرگونه فعاليت عمراني که بر سطح خشکي هاي زمين (و همچنين در زير سطح آب) صورت مي گيرد، تکيه گاه آن را بستري از سنگ يا خاک تشکيل مي دهد و بنابراين، به ناچار در ارتباط با خواص آن هاست. ساختمان هاي مسکوني و اداري، سيلوها، برج ها، راه ها، ورزشگاه ها، فرودگاه ها، نيروگاه ها، تونل هاي راه و راه آهن و زير گذرها، متروها و پارکينگ ها، پل ها، انبارها، تونل ها و کانال هاي آبرساني، سدها، تصفيه خانه ها، و پالايشگاه ها و … همه به نحوي بر تکيه گاهي يا بستري از خاک يا سنگ قرار دارند. اين که تا چه اندازه دقت و چه خواص و ويژگي هايي از خاک يا سنگ بايد در هر کدام از اين پروژه ها مورد مطالعه قرار گيرد، بستگي به عوامل مختلفي دارد که اهم آن عبارت اند از: استحکام يا مقاومت محل اجراي پروژه در برابر نيروهايي که قرار است بر آن وارد آيد، عوامل مؤثر دروني آن محل، مثل وجود آب، شکستگي ها، پوکي ها، ناهمگني ها، و ناهمساني ها، اهميت اقتصادي و ميزان ايمني لازم براي حفظ ايمني و امنيت کاربران، عمر مفيد آن پروژه و چگونگي دوام خواص آن محيط در رابطه با زمان، عوامل مؤثر بر پايداري يا آسيب رساني به پروژه و زير ساخت آن و بعضي عوامل ديگر. از اين رو، شناخت خواص ژئوتکنيکي محل اجراي آن پروژه بايد به عنوان نخستين مرحله ي بررسي زيربناي مهندسيِ آن موضوع تلقي گردد؛ گرچه ميزان شناخت و چگونگي ارزيابي و دقت هاي لازم در شناسايي ها و گزارش ها خود بستگي به موارد مذکور دارد. بر اين اساس مي توان پذيرفت که اين گونه شناسايي ها ممکن است از ساده ترين حالت تا مشکل ترين حالت را شامل گردد. به همين دليل بسياري از ساختمان ها و راه ها ساخته شده اند و ده ها سال و حتي صدها سال هم پابرجا مانده اند، بدون اين که مطالعات دقيقي هم صورت گرفته باشد. در مقابل، مواردي از کارهاي عمراني هم بايد طراحي شود که نياز به ماه ها مطالعه و تحليل و اندازه گيري هاي دقيق دارد تا اطمينان کافي از عملکرد رفتاري مناسب و رضايت بخش آن پروژه حاصل گردد.

]]>
تبلیغات بنری https://geokavan.com/%d8%aa%d8%a8%d9%84%db%8c%d8%ba%d8%a7%d8%aa-%d8%a8%d9%86%d8%b1%db%8c/ Sat, 10 Jun 2017 09:20:30 +0000 https://geokavan.com/?p=2328 ادامه مطلب]]> این مدل تبلیغات پیام خود را به مخاطب هدف در هر نقطه ای می تواند برساند،چه در راه خانه باشد چه در راه محل کار،چه در صف کافه ای باشد چه در صف پمپ بنزین.چه در حال پیاده روی باشد چه در در حال سفر.

حال میخواهیم به طور خاص کمی از ویژگی های تبلیغات در پمپ بنزین ها سخن بگوییم.

همه میدانیم که جایگاه های سوخت در مکان ها و خیابان ها و جاده های پر رفت و آمد واقع شده اند و مثل ساعت،24 ساعته شبانه روز کار می کنند بنابراین تبلیغات انجام شده در این جایگاه ها نیز مثل ساعت،24 ساعته در تیررس چشم مخاطبین هستند.مردمی که در حال انجام روزمرگی ها و کارهای خود هستند این پیام تبلیغات را در زاویه دید خود می بینند و می خوانند.همانطور که حتما میدانید این نوع تبلیغات مزایای بسیاری دارند.در مقاله های قبلی از مزایای بی شمار این مدل تبلیغات سخن گفته شده است اما شاید مهمترین ویژگی این مدل تبلیغات را در جایی که قرار می گیرند باید دانست یعنی دقیقا در حوزه دید مخاطب هدف و در ابعادی به مراتب بزرگتر از بیلبوردهای تبلیغاتی معمولی.اینکه تماس چشمی مخاطب با تبلیغات انجام شده در جایگاه های سوخت بسیار طولانی است،حقیقت غیر قابل انکاری است.

در مقام مقایسه؛ اطلاعاتی که در بیلبوردهایی که از کنار آنها میگذریم وجود دارند فقط خوانده می شوند اما اطلاعات موجود در بیلبوردهای جایگاه های سوخت این پتانسیل را دارند که نه تنها دیده و خوانده شوند بلکه به شدت مفهوم آنها نیز درک شوند و پیام تبلیغ دریافت شود.

حال شاید این سوال پیش بیاید که دلیل اینکه میگوییم تبلیغات در پمپ بنزین ها و جایگاه های سوخت بازخورد بیشتر و بهتری دارند چیست.در جواب باید گفت که از آنجایی که زمان توقف یک ماشین در جایگاه های سوخت تقریبا10 دقیقه است، این یک فرصت عالی برای راننده و سرنشینان آن به وجود می آورد که در حین سوخت گیری به اطراف نگاهی بیاندازند و نگاهشان را روی هرچیزی که جذاب باشد حتی برای چند ثانیه متوقف کنند.

این عناصر جذاب می تواند بیلبوردها،استرابوردها،حروف چلنیوم در تابلوها،پوسترها،استیکرها و نازل های بنزین باشند.

در مورد آخر که نازل های بنزین می باشد،در کشور ما هنوز به آن شکلی که در آمریکا وجود دارند جا نیافتاده اند ولی شرکت ما درصدد انجام اینکار در آینده ای نه چندان دور با تجهیزات نوین می باشد که بازخورد فوق العاده ای خواهند داشت.

باید دانست با تمام این مزایا که در این مقاله و مقاله های قبل برای تبلیغات جایگاه های سوخت برشمرده شده اند،هزینه این مدل تبلیغات نسبت به انواع تبلیغات دیگر محیطی و بیرون از خانه کمتر و ارزانتر است،که این توجه تبلیغ کنندگان را جلب می کند و آن ها را مجاب می سازد که با توجه به بودجه خود بهترین نوع تبلیغ را انجام دهند.

و اما مخاطب هدف که بسیار در مورد آن در همین سری مقالات صحبت کردیم ؛مخاطب هدف ما از این تبلیغات چه کسانی هستند؟

جواب ساده است،در واقع زنان و مردان با وضعیت مالی متوسط و بالاتر که نیک می دانیم هفته ای حداقل 1 بار به جایگاه سوخت مراجعه می کنند.

بر اساس این اطلاعات به راحتی می توانیم به این نتیجه برسیم که چه محصولات و خدماتی برای ارتقای کارشان، ایده آل است از تبلیغات در پمپ بنزین ها استفاده کنند که طیف آنها شامل مواردی مثل:

  • کالاها و خدمات (مثل روغن موتور،قطعات خودرو،تولیدکنندگان صنعتی)
  • شرکت های مسافرتی.
  • اپراتورهای موبایل و خدمات آنها.
  • خدمات تاکسی های اینترنتی و کسب و کارهای آنلاین.
  • رستوران ها و کسب و کارهای فصلی.

و خدمات و سرویس های بی شمار دیگری می شود.

واما اگر هرگونه سوالی در مورد روش های تبلیغات در جایگاه های سوخت و بازخوردهای آن دارید حتما با ما مشورت کنید!

با تجربه ای چندین ساله و به پشتوانه ای تیمی قوی می توانیم نیازهای شما را برآورده کنیم.چرا که می دانید فقط توانایی در تولید و ساخت بیلبورد مهم نیست بلکه طیف وسیعی از توانایی ها و آنالیزها لازم است تا تبلیغی پویا و موفق در جایگاه های سوخت معتبر شهر تهران به ثمر بنشیند.

 

]]>